velox.hu ebike webshop

A téli elektromos kerékpározásról

A téli elektromos kerékpározásról

Aki szeret kerékpározni az télen is szeret.

Bár télen hidegebb az idő, ez mindenkit egyaránt érint. Azt is, aki gyalog indul az úti célja felé, de azt is, aki a buszmegállóban várja a buszát vagy csak a lakásától parkolóig, következő parkolótól a munkahelyéig, boltig, iskoláig ballag. Mindenkinek rétegesen kell fel öltöznie a hideg ellen.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy ha jól felöltözünk és úgy tekerünk, akkor hamar megizzadunk, ami nem kellemes érzés, de télen akár még kockázatos is lehet a megfázás nagyobb esélye miatt. Nos, ha gyalog megyünk és sietünk, akkor is megizzadhatunk. Az egyszerű kerékpározás nem feltétlenül sport, viszont remek közlekedési mód, bármelyik évszakban. Kerékpárral tudunk olyan tempót választani, hogy ne izzadjunk meg, mégis gyorsabbak legyünk, mint bármilyen más városi közlekedési eszköz. Különösen igaz ez, ha elektromos kerékpárral közlekedünk. A villanymotor nagymértékben segíti a haladást az úti célunk felé, így éppoly frissen szállhatunk le az elektromos kerékpárról, mintha végig autóval utaztunk volna.

 

 

 

Szerencsére ma már nagyon jó szélálló és pára áteresztő meleg téli ruházatot lehet beszerezni bármelyik sportáruházban, ami biztosítja, hogy kellemes élmény legyen a téli kerékpáros közlekedés a számunkra. Az esőkabát mindig legyen kéznél, hogy ne érjen minket meglepetés. Amire télen még külön is fontos figyelnünk, az az ízületeink megfelelő védelme, hogy évek múlva is ugyan olyan örömmel tudjunk felülni a kerékpárra, mint most.

Napjainkban a legolcsóbb közlekedési forma a kerékpározás, a legköltséghatékonyabb pedig az elektromos kerékpározás. Akárhova indulunk, akárhol közlekedünk a kerékpárunkkal mindenképpen pénzt takarítunk meg. Nem kell tankolni, mint az autót, nem kell bérletet vásárolni. Minél előbb váltunk két kerékre, annál előbb és annál többet tudunk megspórolni. Még akkor is, ha elektromos kerékpárral közlekedünk! Egy elektromos kerékpár akkumulátorpakkjának a feltöltése otthoni hálózatról, a bringa típusától függően 20-40 Ft, egy feltöltéssel megtehető távolság 40-100 km. Így 100 km megtétele legfeljebb 100 Ft-ba kerül mindösszesen. Ha most utána számolunk, hogy mennyit költünk üzemanyagra, vagy bérletre, láthatjuk, hogy mekkora összeget tehetünk félre ezen túl, ha elektromos kerékpárra váltunk. Ezt az összeget fordíthatjuk bármire, a bringánk fejlesztésére, a megfelelő téli öltözetre vagy szervezhetünk belőle a családunknak vagy magunknak egy vidám programot!

Egy biztos, a kerékpározás, elektromos kerékpározás itthon is egyre népszerűbb. Egyre többen választják ezt a közlekedési formát. Az elektromos kerékpárok terjedése és fejlődése lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a magának legmegfelelőbb modellt. Minden korosztály látható az utakon amint elektromos kerékpározik, mert ehhez a közlekedési eszközhöz még igazán edzettnek sem kell lenned. A fiataloktól kezdve az idősebb korosztályon át bárki bátran bele kezdhet, még télen is!

 

 

 

Télen nagyon fontos, hogy minden használat után töltsük fel újra az akkumulátort és igyekezzünk fagymentes helyen tárolni! A legtöbb elektromos kerékpár úgy van kialakítva, hogy az akkumulátorpakk egy mozdulattal ki vehető és akár a lakásban is tárolható és tölthető külön a kerékpártól. Igaz, hogy a hidegben csökken az akkumulátorok teljesítménye, de ha tehetjük, akkor iktassunk be az utunkba egy töltő állomást. Így biztosan kényelmesen elérjük úti célunkat.

Télen még fontosabb, hogy minél kevesebb autó járjon az utakon! A tél és a talaj menti hidegebb légréteg még jobban kedvez a szmog, a káros mértékű légszennyezettség kialakulásának. Ezért pont télen számítana a legjobban, hogy minél kevesebb autó szennyezze a levegőt, pedig sajnálatos módon, télen választják legtöbben az autójukat a bringájuk helyett. Ezért különösen fontos, hogy minél több embert meggyőzzünk a téli elektromos kerékpározás valós lehetőségéről és bizonyított előnyeiről!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog