Termékek Menü

Akkumulátor Infó

Akkumulátor Infó

Minden amit tudni kell az akkumulátorok töltéséről, kezeléséről.

 Akkumulátoraink maximális töltési ideje 8 óra, a túltöltés elkerülésének érdekében kérjük ezt vegyék figyelembe. A túltöltés egyértelmű jele a felpúposodott akkumulátor. Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy a maximális töltési idő (8 óra) betartása különösen fontos, mivel a felpúposodott akkumulátorokra nem vonatkozik garancia. Akkumulátorait akkor is vegye le a töltőről, ha a töltőberendezésen a 8 óra elteltével még mindig a piros led világít.

Minden használat után fel kell tölteni az akkumulátort. Ha nem használjuk a kerékpárt, akkor is szükséges havonta egyszer tölteni. Ha ezt nem tesszük, az akkukban elindul egy kémiai folyamat (szulfátosodás), és ez visszafordíthatatlanul csökkenti az akkumulátor kapacitását (egy töltéssel megtehető távolság csökkenése).  

A gyártói előírások szerint az akkumulátorokat 20-30°C hőmérséklet között szabad tölteni és tárolni.

Az akkumulátorokat kizárólag a kerékpárhoz mellékelt töltővel szabad tölteni. Más töltő használata az akkumulátor és a töltő károsodásához vezethet.

A töltőt először az akkuhoz csatlakoztassuk, majd a 220V-os hálózathoz!

A töltés befejezése után először a 220V-os hálózati csatlakozót húzzuk ki, és ezután az akkumulátorét!

Ne üzemeltesse a töltőt úgy, hogy nincs akkumulátorhoz csatlakoztatva!

Töltés közben ne takarjuk le a töltőt.  Célszerű a kormányra akasztani, mert így minden oldalról szellőzik.

Csak száraz és fedett helyen használjuk a töltőt.

A töltőberendezés nagyfeszültségű elemeket tartalmaz, ezért szétszerelni szigorúan tilos!

A töltőt nem javasoljuk más gyártmányú akkumulátorok töltésére!

Csak földelt aljzathoz szabad a töltőt csatlakoztatni!

A töltés befejezése után ne hagyja a töltőt a hálózathoz csatlakozva, mert az a töltő vagy az akku károsodásához vezethet.

A City, Plus, Comfort modelleknél egy rugós érintkező-pár található az akkumulátorpakk alatt, mely az akkumulátorokból átadja a feszültséget a motornak és az elektronikának. Ezt az érintkező-párt hat havonta célszerű ellenőrizni, szükség esetén finom csiszolópapírral tisztítani, és a vezetékek rögzítettségét ellenőrizni.

Télen az akkukat fagymentes helyen kell tárolni. Mindegyik modell felépítése lehetővé teszi, hogy az akkumulátor készletet kivegyük a kerékpárból, és fűtött helyre vigyük. Ezeken az akkupakkokon megtalálható a töltőcsatlakozó aljzata, így direkt csatlakoztathatjuk hozzá a töltőnket.

Ha vásárolunk még egy komplett akkumulátort, akkor megvalósulhat egy folyamatos használat, hiszen amíg az egyik akkupakkot töltjük, addig a másikat használhatjuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: szerviz blog