velox.hu ebike webshop

9 tipp, hogy könnyebben induljon a reggel – bringával.

9 tipp, hogy könnyebben induljon a reggel – bringával.
A korán kelő madárkák megosztják velünk a titkaikat!

Oké, oké, te nem vagy egy hajnali pacsirta, de találhatsz magadnak néhány dolgot, amivel megvesztegetheted magadat. Persze kényszerítő tényezők is léteznek, de ezekről most nem beszélünk. Tanulmányok kimutatták, hogy ha reggelente korábban kelsz és beiktatsz a készülődésbe egy kis “én időt” az utána következő egész napod nyugodtabb lesz. Aztán ha mindezen túl vagy, és fontos számodra az egészséges életmód, indulj el dolgozni bringával. Nem kell aggódnod a megizzadástól ha elektromos bicajjal indulsz útra. Sokkal könnyebben beiktatható a mindennapokba a mozgás, ha bringával jársz dolgozni, mintha esténként próbálnál időt faragni magadnak, hogy eljuss egy edzőterembe.

Nézzük, hogyan is lehet mindezt könnyedén beilleszteni a reggeli tortúrákba.

  1. Készítsd ki magadnak előző este a ruháidat, így megspórolod a reggeli agyalást, hogy mit is vegyek fel.
  2. Ellenőrizd végig rutinszerűen esténként a bringádat, így kisebb az esélye, hogy reggel meglepetés ér.
  3. Ha teheted, programozd be a kávéfőződet, vagy használj időkapcsolót. Milyen kellemes frissen főtt kávé illatra ébredni! Vagy rendeld meg a közeli kávézóban minden reggelre, fix időpontra, ilyen esetben aztán nem illik elkésni.
  4. Felejtsd el a „szundít”! Tedd az ébresztődet a szoba másik végébe, hogy muszáj legyen kimásznod az ágyból, hogy elhallgattasd. Ne feküdj vissza! Ha nem sötétítesz le teljesen este, akkor reggel könnyebb lesz a természetes fényben felkelned. Máris időt nyertél, hogy nyeregbe pattanhass.
  5. Könnyű reggelit fogyassz, teljes kiőrlésű pékárut, müzlit, joghurtot, gyümölcsöt. Ne üres kalóriákat vigyél be a szervezetedbe, feleslegesen. Ne feledkezz meg a vízről, igyál meg reggelente legalább fél literrel.
  6. Ne ellenőrizd még az e-maljeidet, Facebook oldaladat, Instagramodat stb. túl könnyen beszippant és rabolja a perceket. Ha már ilyen keményen megdolgoztál a korábbi felkeléssel, most ne add fel. Megvárnak az e-mail-ek…
  7. Csatlakozz, barátokhoz, kollégákhoz, akik szintén kerékpárral járnak reggelente dolgozni. Ha időpontot beszélsz meg valakivel a reggeli közös munkába tekerésre még nagyobb lesz a motiváló erő, mintha magányosan bicajoznál.
  8. Csinálj szokást ebből a néhány pontból! Próbáld ki, hogy minden nap ugyanabban az időben kelsz fel és fekszel le, dolgozz ki magadnak így egy rutint. Egy idő után nem is lesz kérdéses, hogy reggelente hogyan indulsz munkába! Természetesen bringával, pacsirta lettél!
  9. Légy büszke magadra, hogy igenis megcsináltad!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog